ForumSitesi
Geri git   ForumSitesi > Eğitim-Öğretim > Eğitim - Öğretim > İlköğretim

7. Sınıf Matematik Test SoruLarı Ve CevapLarı konusu , 1. (-101) ile (+99) arasındaki tam sayıların toplamı kaçtır? A) -199 B) 1999 C) -201 D)201 2. 4: 5 - 3 : 5 işleminin sonucu kaçtır? 7 4 2 A) ..
Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi 7. Sınıf Matematik Test SoruLarı Ve CevapLarı
Cevaplar
0
Sonraki Konu
Sonraki Konu
Görüntüleyenler
 
Görüntüleme
5352
Önceki Konu
Önceki Konu
Yeni Konu aç Cevapla
Paylaş Seçenekler Stil
Alt 10-09-2008, 03:33 #1
Özel Bayan Üye
Avatar Yok
 
Üyelik Tarihi: 09-01-07
Üye No: 1050
Mesajlar: 17.297
Konular: 10550
Tecrübe Puanı: 839
Rep Puanı : 81457
Aldığı Teşekkür: 304
Ettiği Teşekkür: 33
Ok1 7. Sınıf Matematik Test SoruLarı Ve CevapLarı

Tüm filmli fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

Tüm online kadın giyim fırsatları için tıklayın !

7. Sınıf Matematik Test SoruLarı Ve CevapLarı
1. (-101) ile (+99) arasındaki tam sayıların toplamı kaçtır?

A) -199 B) 1999 C) -201 D)201


2. 4: 5 - 3 : 5 işleminin sonucu kaçtır?
7 4 2

A) 48 B) 1 C) 53 D) 7

3. 2x+1 + 3x-1 = 9 denklemini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisidir?
3 5

A) 3 B) 5 C) 7 D)9

4. 3. (2x+1)-4. (x-3)=x+7 denklemini sağlayan x değeri kaçtır?

A) -3 B) -8 C) 7 D)13

5. 6 işçinin 12 günde yaptıkları bir işin 8 günde yapılabilmesi için kaç işçiye daha ihtiyaç vardır?

A) 1 B) 2 C) 3 D)5

6. Toplamları 33 olan iki sayıdan büyüğü küçüğe bölündüğünde bölüm 3 kalan 5 olmaktadır. Buna göre büyük sayı kaçtır?

A) 15 B) 23 C) 25 D)26

7. Bir anne 36, oğlu ise 10 yaşındadır. Kaç yıl sonra annenin yaşı oğlunun yaşının 3 katına eşit olur?

A) 3 B) 5 C) 7 D)10

8. Burcu her gün eşit sayfa kitap okuyarak bir kitabı 8 günde bitiriyor. Eğer günde 5 sayfa daha fazla okusaydı kitap 6 günde bitecekti. Buna göre kitap kaç sayfadır?

A) 80 B) 120 C) 160 D)200

9. %24’ü 60 olan sayının %56’sı kaçtır?

A) 84 B) 96 C) 120 D)140

10. Bir işi Ahmet 15 günde, Ali 30 günde yapabilmektedir. İkisi beraber aynı işin 3 ’ini kaç günde yaparlar?
5

A) 2 B) 4 C) 6 D)9

CEVAP ANAHTARI:

1-A
2-C
3-C
4-B
5-C
6-D
7-D
8-A
9-D
10-C
EcRiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam
Cevapla

Etiket
cevapları, matematik, soruları, sınıf, test
Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. Sınıf Coğrafya / Yer ŞekiLLeRi / Test SoruLarı EcRiN Coğrafya 5 01-04-2010 20:50
11.Sınıf Matematik ÇözümLü SoruLaR OLasıLık ProblemLeri ve CevapLarı EcRiN Liseler 1 11-07-2009 19:27
6. Sınıf Matematik Test SoruLarı Ve CevapLarı EcRiN İlköğretim 0 10-06-2008 19:36
9. Sınıf Coğrafya Test SoruLarı -Türkiyenin BöLgeLeri EcRiN Coğrafya 0 04-28-2008 01:10
9. Sınıf Coğrafya / İkLim / Test SoruLarı EcRiN Coğrafya 0 04-28-2008 01:00

Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1

Kuruluş : 08.10.2006
ForumSitesi.net Her Hakkı Saklıdır
Site ekle|Dizi film|Birseyler.de|vBulletin-Turko|

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay almadan anında siteye yazabilmektedir.5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp,şikayetlerinizi Burdaki Formu Doldurarak bize iletebilirsiniz.Not:Konu acil ise GÖLGE'ye forum üzerinden özel msj atınız. Mailimiz belli aralıklarla takip edilmektedir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317